7 meisjes in vrijheid na drie bevrijdingsacties

1. Onze Indiase collega’s ontvingen de melding dat een meisje in de auto was gestapt bij twee onbekende mannen. Na onderzoek bleek dat deze personen onderdeel waren van een mensenhandelnetwerk, dat meisjes verhandeld tussen Mysore, Bangalore en Chennai om hen vervolgens commercieel seksueel te exploiteren.

Ons onderzoeksteam heeft binnen een week aan de hand van mobiele telefoongesprekken het meisje weten op te sporen. In samenwerking met de politie heeft ons bevrijdingsteam het meisje bevrijd. Het meisje was een goede baan in een restaurant aangeboden, maar werd verkocht aan een bordeel. Ondertussen is het meisje terug bij haar familie.
Resultaat: 1 meisjes bevrijd – 2 verdachten gearresteerd

2. Ons onderzoeksteam in India kwam een lodge op het spoor, dat dienst deed als bordeel. Na ruim een week undercover onderzoek kwamen zij er achter dat daar twee meisjes werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie.

Ons bevrijdingsteam heeft vervolgens samen met de politie een inval gedaan, waarbij de meisjes werden bevrijd en de logde manager en de klanten werden gearresteerd voor verder verhoor. De meisjes worden nu opgevangen en krijgen medische zorg en trauma behandeling.
Resultaat: 2 meisjes bevrijd – 3 verdachten gearresteerd

Mysore

3. Onze straatinformanten in India ontdekten enkele dagen geleden een escort service, die jonge meisjes naar een hotel brengt en dwingt tot prostitutie met hun klanten. Deze informatie hebben zij aan ons onderzoeksteam gegeven. Nadat het onderzoeksteam voldoende bewijsmateriaal had, is ons bevrijdingsteam in samenwerking met de politie het hotel binnen gevallen. Hierbij hebben zij de vier aanwezige meisjes kunnen bevrijden. De hotelmanager en drie pooiers zijn gearresteerd voor verder verhoor. De meisjes worden nu opgevangen en krijgen medische zorg en traumabehandeling.
Resultaat: 4 meisjes bevrijd – 4 verdachten gearresteerd

Thane