42 meisjes bevrijd door mega inval in vakantieparken

10 januari, India – Mysore

Bij een viertal invallen in Zuid-India zijn in totaal 42 meisjes bevrijd. De meisjes werden onder andere in de verschillende vakantiehuisjes gedwongen tot prostitutie.

Op eerdere meldingen over de situatie in de vakantieparken is geen actie ondernomen door justitie. Na aandringen van onze partnerorganisatie werd de afgelopen periode toch een politie-eenheid ingezet. Deze eenheid zetten in samenwerking met onze partnerorganisatie Odanadi vier bevrijdingsacties op waarbij in totaal 42 meisjes zijn bevrijd. Met deze invallen werd direct een invloedrijk netwerk van mensenhandelaren opgerold.

Op zoek naar een betere toekomst en een baan zoals schoonheidsspecialiste, gingen de meisjes vanuit West-Bengalen en zelfs uit Bangladesh in op het aanbod van het netwerk om mee te gaan naar Zuid-India. Eenmaal aangekomen in het vakantiepark werden zij opgesloten in betonnen verbergplaatsen en in de aangrenzende vakantiehuisjes gedwongen tot prostitutie met lokale mannen. De politie-eenheid heeft twee uur nodig gehad om de verbergplaatsen open te breken. De bevrijde meisjes zijn ondergebracht in het opvanghuis van onze partnerorganisatie Odanadi.

Free a Girl heeft dringend financiële steun nodig om deze meisjes op te vangen en de juiste zorg te kunnen geven.

Sms daarom FREEAGIRL naar 4333 (eenmalig 2,50).

   
De betonnen verbergplaats                                       Bevrijdingsactie