4 meisjes bevrijd in Mysore

Een van onze partners heeft in Mysore 4 meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. In deze stad is problematiek minder zichtbaar op straat waardoor onderzoek vaak langer duurt. Grote criminele netwerken maken het werk lastig en gevaarlijk.

Onze partner heeft dagenlang een beruchte pooier gevolgd. Hij bracht een meisje naar huizen en hotels waar zij seks moest hebben met klanten. Zijn dagelijkse routine is in kaart gebracht, de politie werd ingelicht en gaan posten bij een hotel. Toen de crimineel en het meisje uit het hotel kwamen lopen is hij gearresteerd, evenals de klant. Het meisje is naar de overheidsvang gebracht.

Uit nog een onderzoek zijn illegale praktijken van drie mensenhandelaren aan het licht gekomen. De drie runde samen een bordeel en meisjes werden aan lokale bordeelhouders verkocht. Meer dan tien dagen zijn de mensenhandelaren gevolgd en met voldoende bewijs heeft ons team, samen met de politie, een inval in het bordeel gedaan. Hierbij zijn 3 meisjes bevrijd die werden gedwongen tot prostitutie. De bordeelhouders en klanten zijn in hechtenis genomen en het juridisch proces is gestart.

Met deze twee bevrijdingsacties heeft Free a Girl sinds haar oprichting in 2008 meer dan 3.500 meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. En daar zijn we trots op.

Mysoregoed