100 kinderen een jaar lang weer naar school

TW Real Estate Investment Management bestaat 5 jaar en heeft voor dit jubileum haar relaties gevraagd om Free a Girl te steunen. En specifiek voor de financiering van de Theresa Academy voor een jaar. De Teresa Academy biedt formeel onderwijs aan meer dan 400 leerlingen per jaar. Van het kinderdagverblijf tot en met middelbaar onderwijs klas 10. De academie maakt het mogelijk dat achtergestelde kinderen uit de lokale gemeenschap in Kathmandu onderwijs kunnen volgen en afronden. Hierdoor krijgen zij toegang tot het School Leaving Certificate (SLC) -examen met uitzicht op een vervolgopleiding.

Het is gebleken dat kinderen van de Teresa Academy goede resultaten behalen na een SLC-examen. Het onderwijs van de Teresa Academy is een bijzonder belangrijke kans voor de kinderen, omdat het tot en met klas 10 gaat. Een kans op onderwijs die niet voor iedereen in Nepal toegankelijk is. 

Financiering van 18.000 euro

Gezien de sociaaleconomische achtergrond van de leerlingen wil de Teresa Academy al haar leerlingen sponsoren. Hierdoor hoeven de kinderen geen collegegeld te betalen en kan de school hen voorzien van schooluniformen en maaltijden. De Teresa Academy beschikt echter niet over voldoende financiële middelen om alle leerlingen te blijven sponsoren. Daarom deden ambassadeurs Anna-Alicia Sklias en Dave Mantel een oproep om 18.000 euro op te halen zodat 100 kinderen een jaar lang naar school kunnen gaan.

En met succes! Dankzij gulle bijdragen van TW Real Estate Investment Management en haar relaties is het streefbedrag opgehaald. Iedereen die heeft bijgedragen: heel veel dank voor dit mooie en waardevolle initiatief!